Tandyrul este realizat exclusiv manual din soiuri speciale de lut ecologic, apoi ars. Ulterior, argila se transformă în ceramică - perfectă pentru prepararea bucatelor.
Acest cuptor provine din Mesopotamia, iar în Evul Mediu a devenit un obiect de cult în rândul pasionaților de a găti la foc, din Asia Centrală.
Mâncarea nu este preparată prin arderea lemnului (jăratic), ci prin căldura emisă de pereții bine încălziți ai vasului. Astfel, tandyrul vă oferă posibilitatea de a găti o varietate bogată de mâncăruri: frigăruie, roșii, ardei grași, vinete, dovlecei la cuptor, cartofi și ciuperci umplute, păsări de curte întregi, în folie de staniol (pui, curcan, rață), picior întreg de miel, pește, friptură, pâine, lipie și alte delicii.
Cuptorul se folosește extrem de ușor, se integrează perfect în orice curte și le oferă bucatelor un gust nemaipomenit, în cel mai scurt timp.